Claudia Ștef are undă verde pentru Olimpiada de la Rio

Claudia Ștef are undă verde pentru Olimpiada de la Rio

După problemele apărute la nivel național cu sportivii care au fost depistați cu substanța interzisă meldonium și astfel le-a fost interzis dreptul de a mai participa la Jocurile Olimpice din această vară, printre care se afla și mărșăluitoarea Claudia Ștef, sportivă legitimată la CSM Craiova, se pare că Agenția Mondială Antidoping a trimis zilele trecute o notificare către COSR prin care au specificat că ridică suspendările a trei sportivi români pentru că au avut o concentrație mică din substanța respectivă. Este vorba despre Claudia Ștef și canoiștii Leonid Carp și Andrei Ștefan, aceștia primind ieri acordul COSR de a concura la Rio. Anunțul a venit după finalul ședinței Comitetului Executiv.

„Azi (n.r miercuri) în Comitetul Executiv s-a decis ca Ștef și cei doi de la canoe, Carp și Strat, să participe la Jocurile Olimpice de la Rio pentru că WADA le-a ridicat suspendările. Aveau concentrații mici și se încadrau în marja respectivă”, a spus secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu. Președintele COSR, Alin Petrache, a declarat miercuri, la finalul Comitetului Executiv, că sportivii nominalizați de WADA (Agenția Mondială Antidoping) la ridicarea suspendării vor face parte din delegația României la JO 2016.

„Sportivii pe care WADA i-a nominalizat la ridicarea suspendării pe care ANAD-ul i-a ratificat vor face parte din delegația olimpică. WADA a trimis luni o înștiințare prin care din punct de vedere al concentrației la meldonium se poate ridica suspendarea anumitor sportivi. Adică a celor cu o concentrație de sub 0,1 miligrame. Aici se încadrează doi sportivi de la kaiac-canoe cărora ANAD-ul le-a ridicat suspendarea după audierile de ieri. Discutăm și despre un caz la atletism (n.r. — Claudia Ștef) și mai avem un caz pe care îl va discuta WADA. Este vorba despre Donisan, care încă nu a primit ridicarea suspendării și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce se va întâmpla. Acești sportivi cărora WADA le-a ridicat suspendarea iar ANAD le-a ratificat-o vor face parte din echipa olimpică pentru Rio”, a declarat Petrache.

Redactor GhidSportiv

Redactor GhidSportiv

Incearca mai tarziu.Related Articles

Vătăjelu și Bălgrădean, pe lista integraliștilor

Șapte jucători au evoluat integral în toate meciurile acestui sezon de Liga 1. Printre aceștia se numără și doi componenți

Doi sportivi de la CSM Craiova participă la europenele de box pentru juniori

După ce în luna martie au fost cei mai buni pe plan intern, cucerind titlurile naţionale de juniori la categoriile

Volei (F): Mihaela Truța, ultima noutate din lotul SCM U Craiova

Echipa feminină de volei SCM U Craiova a făcut un nou transfer. După ce săptămâna au venit Andreea Smultea și

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*