Olteanul Andrei Toader, prins dopat înainte de Jocurile Olimpice de la Rio

Olteanul Andrei Toader, prins dopat înainte de Jocurile Olimpice de la Rio

Aruncătorul de greutate vâlcean Andrei Rareș Toader, în vârstă de 19 ni, a fost depistat pozitiv la controlul antidoping în data de 4 iunie, la Campionatele Internaționale ale României, competiție ce a avut loc la Pitești. Sportivul va rata astfel participarea la Jocurile Olimpice de Rio de Janeiro (5-21 august).

În urma controlului doping efectuat la solicitarea ANAD (Agenția Națională Anti-Doping, n. red.), în data de 4.06.2016, la Campionatele Internaționale de atletism de la Pitești, proba prelevată sportivului Toader Rareș Andrei de la aruncarea greutăți indica originea exogenă pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron. În conformitate cu legislația în vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportivă și automat este exclus și din Echipa Olimpică pentru JO de la Rio”, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Română pe site-ul său oficial.

La competiția de la Pitești, Toader a câştigat proba de aruncare a greutății, cu un rezultat de 20,54 m, ceea ce a însemnat un nou record naţional la tineret. La finalul lunii iunie, vâlceanul a câștigat și o medalie de aur la Balcaniada de la Pitești, iar pe 22 iulie, Andrei Toader a cucerit argintul la Mondialele de atletism U20 din Polonia. Pe lângă neparticiparea la Jocurile Olimpice de la Rio, atletul va pierde și toate aceste medalii câștigate.

Redactor GhidSportiv

Redactor GhidSportiv

Incearca mai tarziu.Related Articles

Spectacol sub Pietricica, VCM Piatra Neamț – SCM U Craiova 3-2

Echipa de volei SCM U Craiova a pierdut la Piatra Neamț cu scorul de 3-2 după un meci foarte spectaculos

HCM Craiova, din nou gazda unui turneu semifinal de Junioare III

După ce a găzduit primul turneu semifinal din cadrul Campionatului Național de handbal feminin – junioare III, HCM Craiova a

Camelia Hristea continuă doar în proba de dublu la Bol

Tenismena Camelia Cristea a fost eliminată din proba de simplu a turneului ITF de 10.000 de dolari ce are loc

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*