Olteanul Andrei Toader, prins dopat înainte de Jocurile Olimpice de la Rio

Olteanul Andrei Toader, prins dopat înainte de Jocurile Olimpice de la Rio

Aruncătorul de greutate vâlcean Andrei Rareș Toader, în vârstă de 19 ni, a fost depistat pozitiv la controlul antidoping în data de 4 iunie, la Campionatele Internaționale ale României, competiție ce a avut loc la Pitești. Sportivul va rata astfel participarea la Jocurile Olimpice de Rio de Janeiro (5-21 august).

În urma controlului doping efectuat la solicitarea ANAD (Agenția Națională Anti-Doping, n. red.), în data de 4.06.2016, la Campionatele Internaționale de atletism de la Pitești, proba prelevată sportivului Toader Rareș Andrei de la aruncarea greutăți indica originea exogenă pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron. În conformitate cu legislația în vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportivă și automat este exclus și din Echipa Olimpică pentru JO de la Rio”, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Română pe site-ul său oficial.

La competiția de la Pitești, Toader a câştigat proba de aruncare a greutății, cu un rezultat de 20,54 m, ceea ce a însemnat un nou record naţional la tineret. La finalul lunii iunie, vâlceanul a câștigat și o medalie de aur la Balcaniada de la Pitești, iar pe 22 iulie, Andrei Toader a cucerit argintul la Mondialele de atletism U20 din Polonia. Pe lângă neparticiparea la Jocurile Olimpice de la Rio, atletul va pierde și toate aceste medalii câștigate.

Redactor GhidSportiv

Redactor GhidSportiv

Incearca mai tarziu.Related Articles

Victorie în decisiv pentru SCM U Craiova în primul meci de la Iași

Echipa de volei feminin SCM U Craiova a porni cu dreptul în cadrul primei partide a Play-Off-ului reușind să câștige

CSV Craiova, calificată în semifinalele Memorialului „Constantin Wesselly”

Echipa feminină de minivolei CSV Craiova participă în aceste zile la Memorialului „Constantin Wesselly”, competiție organizată de CS Dinamo București.

SCM U Craiova termină la egalitate cu Steaua și e cu un picior în sferturile Cupei Românei

Echipa de baschet masculin SCM Universitatea Craiova a remizat cu Steaua CSM București, scor 81-81, în manșa a doua din

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*